Allianz Global Investors GMBH

ADRES Coolsingel 139, 3012 AG Rotterdam
PLAATS Nederland
WEB http://www.allianzgi.com
TELEFOON +31 (0)88 577 30 72
CONTACTGEGEVENS
Robert Koopdonk
Managing Director
+31 (0)88 577 31 46 
robert.koopdonk@allianzgi.com

Peter van Meerveld
Business Development Manager
+31 (0)88 577 42 47  
petervan.meerveld@allianzgi.com

TEAMGROOTTE
12 (Nederland)
 

BEDRIJFSPROFIEL

Allianz Global Investors is onderdeel van Allianz Asset Management, de vermogensbeheerder van Allianz SE, een van de leidende financiële instellingen in de wereld.

AllianzGI is een actieve vermogensbeheerder in nagenoeg alle asset classes en beheert 446 miljard (per 30 juni 2015) voor professionele beleggers wereldwijd.

Daarnaast biedt AllianzGI haar klanten via de divisie Global Solutions oplossingen op het gebied van investment strategy, risk management, pensioenoplossingen, onafhankelijke manager research en alternatieve bèta producten.

AllianzGI richt zich met name op institutionele beleggers (pensioenfondsen, verzekeraars en andere professionele partijen) en multi-nationals. 

AllianzGI heeft vestigingen in 19 verschillende landen.

PRODUCTEN EN OPLOSSINGEN

MARKTVISIE

‘Financial Repression’ is zeer waarschijnlijk de enige mogelijkheid om op (lange) termijn uit de crisis te komen. Een langdurige periode van lage rente, in combinatie met een beperkte groei en enige inflatie kan de schulden van de overheden relatief verbeteren.

Beleggen in risicovrije assets, zoals staatsobligaties van Duitsland en Nederland, levert te weinig rendement op. Beleggers zullen op zoek moeten naar acceptabele risico’s om hun rendement te kunnen blijven behalen.

BEDRIJFSINFORMATIE

Algemeen:
Aantal beleggingsprofessionals in dienst517
Aantal landen waar het bedrijf vestigingen heeft19
Vermogen onder Beheer – per beleggingscategorie (in %)
bijzonderhedenRelaties verspreid over de hele wereld

Vermogen onder Beheer – naar klant-type (in € mln)

BELEGGINGSOVERTUIGINGEN

Informatie is de belangrijkste bron voor succesvol beleggen. Eerst begrijpen hoe markten werken, welke fundamentele factoren een rol spelen en welke behoeften en restricties klanten hebben. Daarna actie ondernemen om de juiste beleggingen te selecteren. Een actieve risicomanagementstrategie is daarbij van cruciaal belang.

AMBITIE EN BEDRIJFSSTRATEGIE

Allianz Global Investors stelt haar klanten en hun doelstellingen voorop. Ons doel is om te begrijpen wat nodig is om hun doelstellingen te verwezenlijken. Pas wanneer we, samen met onze klanten, een goed begrip hebben van hun wensen, doelen en beperkingen komen we in actie.

PERFORMANCEMETING

GIPS

 

Andere IPE-titels en -producten

IP RE
May/
June 2013

Meer informatie. IP Real Estate is een tweemaandelijks tijdschrift voor Europese institutionele beleggers.

IPA
May/
June 2013

Meer informatie over institutionele beleggingen en pensioenkwesties in Azië.

IPE
October
2013

Meer informatie. Investments & Pensions Europe is een toonaangevend maandelijks tijdschrift voor institutionele beleggers en Europese pensioenfondsmanagers en -bestuurders.

IPE-Quest

Meer informatie. IPE-Quest is een managerselectie-instrument dat institutionele beleggers in contact brengt met vermogensbeheerders.


IPE International Publishers Limited, geregistreerd in Engeland, Reg Nr. 3233596, BTW Nr. 685 1784 92
Geregistreerd adres: Pentagon House, 52-54 Southwark Street, London SE1 1UN