AXA Investment Managers

ADRES Beethovenstraat 500, 1082 PR Amsterdam
PLAATS Nederland
WEB http://www.axa-im.nl
TELEFOON +31 (0)20 - 795 1900
FAX +31 (0)20 - 795 1901
CONTACTGEGEVENS

Country Manager the Netherlands
Hanneke Veringa
hanneke.veringa@axa-im.com

Director
Heiko de Boer
heiko.deboer@axa-im.com

Director
Sebastiaan Brongers
sebastiaan.brongers@axa-im.com


TEAMGROOTTE
9 (Nederland)
 

BEDRIJFSPROFIEL

AXA Investment Managers is een actieve, wereldwijde multi-asset vermogensbeheerder met een lange termijn focus.

Als beleggingspartner van AXA Group, een wereldleider in financiële bescherming, hebben wij ruime ervaring in het ontwikkelen van oplossingen om reële risico’s en uitdagingen te managen.

Onze beleggingsprofessionals zijn erop gebrand de meest effectieve en duurzame bronnen van rendement op de wereldmarkten te vinden binnen aandelen, vastrentende waarden, onroerend goed en andere alternatieve beleggingscategorieën.

Door onze beleggingsinzichten en innovatie te combineren met robuust risicomanagement zijn wij uitgegroeid tot een van de grootste vermogensbeheerders in Europa met een beheerd vermogen van € 679 miljard eind juni 2016.

Ons doel is om voor beleggers wereldwijd de beleggingspartner van hun keuze te zijn door beleggingsoplossingen voor reële financiële uitdagingen te blijven vinden.

PRODUCTEN EN OPLOSSINGEN

MARKTVISIE

  • Ontwikkelde economieën zijn aan hun herstel begonnen. Zo groeit de economie in de VS met bijna 2%, is de inflatie terug op bijna 2% en bedraagt de werkloosheid minder dan 5%. In de Eurozone komt de economische groei waarschijnlijk boven de 1,5% uit en zou inflatie begin 2017 al hoger dan 1% moeten zijn. Het VK heeft de minst gunstige outlook: de verwachte groei is gedaald van 2,1% vóór het referendum naar 0,7% na de Brexit-vote. Vanwege de devaluatie van de Britse pond met 15% en mogelijke inflatiestijging tot 3%, ligt het gevaar van stagflatie op de loer.

  • Centrale banken blijven vooralsnog de belangrijkste speler in het economisch herstelproces. AXA IM verwacht dat er ruimte is voor centrale banken om de rentes geleidelijk te laten stijgen. Verwacht wordt dat de ECB medio-2017 start met het afbouwen van het QE-programma.

  • Het grootste gevaar op weg naar economisch herstel ligt bij de politiek. In verschillende landen naderen verkiezingen, waarbij populistische partijen een prominente rol spelen. Partijen die pleiten voor protectionisme of muntdevaluatie kunnen het economisch herstel ondermijnen.

  • AXA IM neemt een voorzichtige houding aan in zijn asset allocatie: alle activa zien er prijzig uit en AXA IM neemt liever risico’s op de credit en EM-markten dan in aandelen. Binnen de aandelenmarkten verkiest AXA IM Amerikaanse boven Europese aandelen en EM-aandelen boven die uit Japan. Azië blijft binnen EM de favoriete regio om in te beleggen.

21 oktober 2016

BEDRIJFSINFORMATIE

Algemeen:
Aantal beleggingsprofessionals in dienst2.399
Aantal landen waar het bedrijf vestigingen heeft22
Vermogen onder Beheer – per beleggingscategorie (in %)
Vermogen onder Beheer – naar klant-type (in € mln)

BELEGGINGSOVERTUIGINGEN

AXA IM ziet het als haar plicht ten opzichte van klanten en de samenleving om het hun toevertrouwde vermogen efficiënt en verantwoord te beheren, door:

De verantwoordelijkheid te nemen een beleggingscultuur te creëren, waarbij het belang van de klant altijd op de eerste plaats staat.

Zorg te dragen voor een efficiënte allocatie van kapitaal.

Het ondersteunen van klanten bij het behalen van hun doelen, het beheren van hun financiële verplichtingen en het bereiken van financiële zekerheid.

Actief beheer door optimalisatie van de risico/rendement verhouding is de beste manier om zekerheid te creëren.

We prefereren lange termijn boven korte termijn.

De beste portefeuilles worden samengesteld door kleine teams op basis van inzicht gedreven processen.

AMBITIE EN BEDRIJFSSTRATEGIE

Wij leveren en ontwikkelen op maat gesneden en robuuste oplossingen, een breed scala aan beleggingsfondsen, gebruiken verantwoorde beleggingsstrategieën en bieden “thought leadership” aan voor al onze klanten.

Dankzij ons multi-asset businessmodel profiteren onze klanten van de kracht van een wereldwijde organisatie in combinatie met de flexibiliteit van een kleinere organisatie.

Alle teams worden ondersteund door afdelingen als Research & Investment Strategy, Responsible Investment, Risk Management of Trading.

Samen leveren zij de bouwstenen die door ons Multi Asset Client Solutions-team (dat zich richt op Asset Liability Management, Multi-Asset Investments en Externe Managers) gebruikt worden om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen.

PERFORMANCEMETING

Extern
Intern
 

Andere IPE-titels en -producten

IP RE
May/
June 2013

Meer informatie. IP Real Estate is een tweemaandelijks tijdschrift voor Europese institutionele beleggers.

IPA
May/
June 2013

Meer informatie over institutionele beleggingen en pensioenkwesties in Azië.

IPE
October
2013

Meer informatie. Investments & Pensions Europe is een toonaangevend maandelijks tijdschrift voor institutionele beleggers en Europese pensioenfondsmanagers en -bestuurders.

IPE-Quest

Meer informatie. IPE-Quest is een managerselectie-instrument dat institutionele beleggers in contact brengt met vermogensbeheerders.


IPE International Publishers Limited, geregistreerd in Engeland, Reg Nr. 3233596, BTW Nr. 685 1784 92
Geregistreerd adres: Pentagon House, 52-54 Southwark Street, London SE1 1UN