Russell Investments

ADRES World Trade Center Toren A - Strawinskylaan 321
PLAATS 1077 XX Amsterdam
WEB http://www.russellinvestments.com
TELEFOON +31 (0)20 567 4055 | +31 (0)20 567 4316
FAX +31 (0)20 567 4155
CONTACTGEGEVENS
Director, Benelux
Ilja de Vlaam
+31 (0)20 567 4316
idevlaam@russellinvestments.com

Managing Director
Martijn Kuipers
+31(0)20 567 4055
mkuipers@russellinvestments.com

TEAMGROOTTE
12 (Nederland), 1.800 (wereldwijd)
 

BEDRIJFSPROFIEL


PRODUCTEN EN OPLOSSINGEN

OPMERKINGEN

Russell Investments is een onafhankelijke vermogensbeheerder en één van de weinige partijen die wereldwijd actief beheerde multi-asset multi-manager portefeuilles beheert in combinatie met  strategisch advies en portefeuille implementatiediensten. Sinds de oprichting door Frank Russell in 1936 heeft Russell Investments als pionier innovatieve beleggingsmethoden en strategieën ontwikkeld die vandaag de dag tot ´best practices´ binnen de beleggingswereld behoren.
 
De verscheidenheid van ons klantenbestand, gecombineerd met ruim 40 jaar institutionele beleggingservaring biedt ons zeer waardevolle inzichten in de verschillende uitdagingen waarmee onze klanten geconfronteerd worden. Onze focus is en blijft gericht op een optimale bediening van onze klanten middels een brede dienstverlening op het gebied van fiduciair management en multi-asset multi-manager oplossingen. Russell Investments heeft een sterk track record op het gebied van strategisch beleggingsadvies, tactische asset allocatie, selectie en monitoring van externe vermogensbeheerders, ESG-beleggingen, integraal risicobeheer en geconsolideerde rapportages, als ook meer gespecialiseerde diensten zoals transitie management en currency management.
 
Met € 253,3 miljard beheerd vermogen en ruim 2.300 klanten in meer dan 35 landen (per eind maart 2015) is Russell Investments een toonaangevende, onafhankelijke aanbieder van beleggingsoplossingen. Russell Investments te Amsterdam is verantwoordelijk voor de Noord-Europese markt en is één van de 22 kantoren wereldwijd.

MARKTVISIE

Russell Investments’ vooruitzichten voor de financiële markten wordt gedomineerd door onzekerheid omtrent de economische groei in China en het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Tegen die achtergrond is het huidige beleggingsbeleid neutraal, met een duidelijke voorkeur voor beleggingen in ontwikkelde versus opkomende markten. De zorgen omtrent de economische groei in de ontwikkelde wereld lijken te worden uitvergroot terwijl de vooruitzichten voor opkomende markten juist verslechteren.

Binnen de ontwikkelde landen houdt Russell vast aan haar voorkeur voor de Eurozone. Gezonde groei in combinatie met zeer ruim monetair beleid vormt een positieve cocktail. Voor de Verenigde Staten is dit niet het geval. Daar is de groei weliswaar robuust, maar staan de bedrijfswinsten onder druk. Op de korte termijn ligt de nadruk op het analyseren van de impact van de recente volatiliteit in financiële markten. Voor het eerst in lange tijd moet er goed worden nagedacht over wat de ruis is en wat het signaal. Vooralsnog vaart Russell hierin een behoudende koers, in afwachting van een eventuele beleidswijzigingen van de Fed.

BEDRIJFSINFORMATIE

Algemeen:
Aantal beleggingsprofessionals in dienst570
Aantal landen waar het bedrijf vestigingen heeft22
Vermogen onder Beheer – per beleggingscategorie (in %)
Vermogen onder Beheer – naar klant-type (in € mln)

BELEGGINGSOVERTUIGINGEN

1. Een juiste governance-structuur vormt de basis voor een succesvol beleggingsbeleid.

2. Het formuleren van de strategische asset allocatie is het belangrijkste onderdeel voor het behalen van de beleggingsdoelstellingen.

3. Diversificatie is essentieel.

4. Specialisten outperformen generalisten.

5. Alleen met behulp van diepgaande manager research is het mogelijk managers te selecteren die in staat zijn om in de toekomst consistente outperformance te genereren. 

6. Goede ideeën kunnen alleen waarde toevoegen bij een goede implementatie.

7. De meest optimale portefeuillestructuur wordt verkregen door het intelligent combineren van actieve en passieve strategieën.

AMBITIE EN BEDRIJFSSTRATEGIE

Onze ambitie is om klanten terzijde te staan bij het verwezenlijken van hun specifieke beleggingsdoelstellingen. Om aan alle wensen en vereisten van onze klanten en hun context te voldoen zijn wij voortdurend betrokken bij nieuw onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve beleggingsmethoden en -strategieën. Russell Investments is een wereldwijde organisatie die door haar omvang en netwerk van specialisten in staat is om scherpe vergoedingen bij managers en tegenpartijen te bedingen.
 
Onze focus is en blijft gericht op een optimale bediening van onze klanten middels een brede dienstverlening op het gebied van fiduciair management en multi-asset multi-manager oplossingen. Deze oplossingen kunnen uiteenlopen van een volledige uitbesteding van een DB of DC regeling tot meer gespecialiseerde diensten zoals transitiemanagement en currencymanagement.
 
Doordat Russell Investments zelf geen actieve portefeuilles intern beheert en ook geen belangen heeft in externe vermogensbeheerorganisaties, opereert Russell Investments - als één van de weinige partijen in de markt – volledig onafhankelijk en onpartijdig.

PERFORMANCEMETING

Extern
GIPS

VERGOEDINGSSTRUCTUUR

Russell Investments biedt een modulaire vergoedingsstructuur aan welke afhankelijk is van de diensten die afgenomen worden.

DISCLAIMER

Tenzij anders aangegeven, is Russell Investments de bron van alle gegevens. Alle informatie is naar ons beste weten actueel en accuraat op het tijdstip van publicatie. Meningen die in deze publicatie zijn weergegeven, zijn de mening van Russell Investments en geen feitelijkheden. Ze zijn onderhevig aan wijzigingen. Potentiële beleggers worden geadviseerd hun beleggings- en fiscaal adviseur te raadplegen alvorens een beleggingsbeslissing te nemen.

Elke voorspelling, voorstelling of doelstelling is uitsluitend indicatief. De waarde van beleggingen en de inkomsten die eruit voortvloeien kunnen zowel dalen als stijgen en behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. 

 

Andere IPE-titels en -producten

IP RE
May/
June 2013

Meer informatie. IP Real Estate is een tweemaandelijks tijdschrift voor Europese institutionele beleggers.

IPA
May/
June 2013

Meer informatie over institutionele beleggingen en pensioenkwesties in Azië.

IPE
October
2013

Meer informatie. Investments & Pensions Europe is een toonaangevend maandelijks tijdschrift voor institutionele beleggers en Europese pensioenfondsmanagers en -bestuurders.

IPE-Quest

Meer informatie. IPE-Quest is een managerselectie-instrument dat institutionele beleggers in contact brengt met vermogensbeheerders.


IPE International Publishers Limited, geregistreerd in Engeland, Reg Nr. 3233596, BTW Nr. 685 1784 92
Geregistreerd adres: Pentagon House, 52-54 Southwark Street, London SE1 1UN